https://erkel-ferenc-zenei-alapitvany.webnode.hu/

 

PDF

Az Erkel Ferenc Zenei Alapítvány általános kulturális és oktatási célból jött létre 1995-ben. Anyagi segítséget nyújt a komlói Kökönyösi Gimnázium Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolájában tanuló tehetséges növendékek fellépéseihez, táboroztatásához, hangszer-és kottavásárláshoz. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó növendékeknek jutalmazási, díjazási segítséget nyújt megyei, regionális és országos versenyeken való részvételhez, nevezési díjhoz. Támogatásával biztosítja a zenei oktatás színvonalának megőrzését, a zenei hagyományok fenntartását.

Komló vendégül láthatta Kodály Zoltánt és olyan nagy neveket adott hazánknak, mint városunk szülötte, Gyöngyössy Zoltán fuvolaművész vagy Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy. Komló művészeti életében fontos szerepe van az Erkel Ferenc Zenei Alapítványnak, mivel társszervezője a Baranya Megyei Zongorista Növendékek Találkozójának és a 2 évente megrendezésre kerülő Gyöngyössy Zoltán Országos Fuvolatalálkozónak.

Az Erkel Ferenc Zenei Alapítvány felelőssége a zenei örökség megőrzése, a zenei ismeretek bővítése és terjesztése. Fontos szerepe van a zenei közösségek támogatásában és fejlesztésében, valamint az oktatási és kulturális programokhoz való hozzáférés előmozdításában, emellett gondoskodnia kell arról is, hogy hosszútávon fenntartható legyen és folyamatosan támogathassa a zenei tehetségeket.

Az Erkel Ferenc Zenei Alapítvány feladata a tehetséges fiatal zenészek zenei képességeinek kibontakoztatásában, továbbfejlesztésében és előrelépésében való támogatása olyan módon, hogy koncerteket, előadásokat és zenei eseményeket szervez számukra a közönség előtt való bemutatkozás céljából.